Dyskusje / Znowu próba wyłudzenia danych z WBK?

  • Znowu próba wyłudzenia danych z WBK? | "fatrix" <fatrix...
    Witam,

    Czytałem kilka dni temu o tym, nawet chyba na tej grupie - ludzie dostawali
    maile łamaną polszczyzną.

    Kolega dzisiaj dostał takiego maila:
    http://img504.imageshack.us/my.php?image=wbkle6.jpg

    link do strony:
    h t t p : / / b i b l i o t e k a . o e i i z k . w a w . p l / w b k /

    Czyżby druga próba?

    --
    Fatrix

  • Re: Znowu próba wyłudzenia danych z WBK? | "fatrix" <fatrix...
    A tu jeszcze nagłówek maila:

    AVK-VIRUS-CHECK: 1
    Received: (wp-smtpd mx.wp.pl 21105 invoked from network); 24 Mar 2008
    09:48:38 +0100
    Received: from smtp21.orange.fr ([80.12.242.46])
    (envelope-sender by mx.wp.pl (WP-SMTPD) with SMTP
    for TUTAJ BYL JAKIS NIEZNANY MU MAIL, ALE GOOGLE ZWRÓCIŁO WYNIK Z
    KONKRETNYM IMIENIEM I NAZISKIEM W PL; 24 Mar 2008 09:48:38 +0100
    Received: from me-wanadoo.net (localhost [127.0.0.1])
    by mwinf2104.orange.fr (SMTP Server) with ESMTP id 0C1C91C00149;
    Mon, 24 Mar 2008 09:48:37 +0100 (CET)
    Received: from User (AClermont-Ferrand-157-1-88-174.w86-202.abo.wanadoo.fr
    [86.202.219.174])
    by mwinf2104.orange.fr (SMTP Server) with SMTP id 110C81C0014A;
    Mon, 24 Mar 2008 09:48:30 +0100 (CET)
    Return-path: Date: Mon, 24 Mar 2008 09:48:40 +0100
    From: "Bank Zachodni WBK" To: undisclosed-recipients
    MIME-Version: 1.0
    Message-ID: <20080324084830.110C81C0014A...
    Subject: [Spam][english 82%] Konto osobiste
    Delivered-To: TUTAJ BYL MAIL KOLEGI
    X-ME-UUID: 20080324084830699.110C81C0014A...
    Content-Type: text/html;
    charset="windows-1251"
    Content-Transfer-Encoding: 7bit
    X-Priority: 1
    X-MSMail-Priority: High
    X-Mailer: Microsoft Outlook Express 6.00.2600.0000
    X-MimeOLE: Produced By Microsoft MimeOLE V6.00.2600.0000
    X-WP-AV: skaner antywirusowy poczty Wirtualnej Polski S. A.
    X-WP-SPAM: YES (U9) 0000019 [0ZtC]
    X-AVK-Virus-Check: AVK 18.3190;F1206
    X-AVK-Spam-Check: -1;;F1206
    X-AVK-Filter-Info: NMF:=?utf-8?B?QW50aVNwYW0=?=

    Czy ktoś też dostał coś podobnego?

    Pozdrawiam
    fatrix

  • Re: Znowu próba wyłudzenia danych z WBK? | "Patryk" <patryx...
    > Czytałem kilka dni temu o tym, nawet chyba na tej grupie - ludzie
    > dostawali maile łamaną polszczyzną.
    >
    > Kolega dzisiaj dostał takiego maila:
    > http://img504.imageshack.us/my.php?image=wbkle6.jpg
    >
    > link do strony:
    > h t t p : / / b i b l i o t e k a . o e i i z k . w a w . p l / w b k /
    >
    > Czyżby druga próba?
    >
    > --
    > Fatrix
    >

    Też dostałem dziś takiego maila. Dobrze, że mam konto w mBanku. HAHAHA.

    --
    Patryk
    http://patbank.pl
    bank banków...


  • Re: Znowu próba wyłudzenia danych z WBK? | wemif...
    fatrix >
    > Czy ktoś też dostał coś podobnego?

    Dostalem dzisiaj z linkiem do:
    http://www.cliomed.com.br/icons/centrum24.pl/bzwbkonline/index.php

    jeszcze link dziala :(

    a.

  • Re: Znowu próba wyłudzenia danych z WBK? | "Q" <no...
    > Też dostałem dziś takiego maila. Dobrze, że mam konto w mBanku. HAHAHA.

    te emaile i "falszywe linki" sa strasznie nieudolne - nie wiem czego sie
    obawiac -
    - przeciez i tak nikt sie na nie nie "wrobi";


  1 2 3  

Podobne